Docent

OVER LYSSA 
Mijn naam is Lyssa Lietar. Ik ben geboren in België. Mijn kleurrijke jeugd bracht ik door onder de drie torens van het prachtige Gent en hoewel dat altijd mijn thuishaven zal zijn vond ik het op mijn 24ste hoog tijd om een ander land een kans te geven. Ik verhuisde naar Nederland met zijn vlakke velden en mondige inwoners om er theater te studeren. Ik leef samen met de liefste muzikant (ahum stoere!) en onze twee katten; Wolf en Salvador.

“Leef je leven zoals in de mooie films. Als het regent krijg ik zin om te zoenen en bij het avondeten hoort kaarslicht. (Ook bij frietjes.)”

OVER LYSSA EN HAAR LIEFDE VOOR SCHRIJVEN
Als kind was ik dat meisje dat tijdens de pauze liever binnen bleef om haar huiswerk af te maken of een1 nieuw boek uit te lezen. De zondagen bij mijn grootouders bracht ik lezend door terwijl er klassieke muziek op de achtergrond speelde. Niemand die me dan uit mijn fantasiewereld kon halen. Al zo lang ik mij herinner schrijf ik. Ik volgde verschillende schrijfcursussen, werkte als journalist voor een modeblad en veel van mijn vrije tijd besteed ik aan het ontwikkelen van verhalen of het verbeteren van mijn schrijfstijl.

In 2015 ging ik de leuke uitdaging aan om voor het eerst een roman te schrijven. Verba volent, scripta manent. Dit voelde als thuiskomen en ik besloot vol voor het schrijven te gaan. Na enige voorbereiding werd ik in 2016 aangenomen op de schrijfopleiding Creative Writing bij Artez in Arnhem.

Wil je graag nóg meer weten? Vraag het via de contactpagina of kijk op www.lyssa.nl

Liefs, Lyssa

Advertenties